Swedbank kreditkort

Jämför de olika kreditkort som Swedbank erbjuder

 • Bonus & rabatter
 • Reseförsäkring
 • Exklusiva erbjudanden
Få ditt unika kreditkorterbjudande här! arrow right
Bästa kreditkortet maj 2024 arrow right
Låna 5000 utan UC arrow right
Senast uppdaterad 21.5.2024
SE - Bank Norwegian kreditkort
★★★★★
Kreditgräns 100 000 sek
Årsavgift 0 sek
Räntefritt 12 mån.
 • Ingen kontantuttagsavgift, i hela världen

 • Tjäna CashPoints

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd inkluderat

SE - Supreme Card Classic
★★★★
Kreditgräns 15000 sek
Årsavgift 0 sek
Räntefritt 60 dagar
 • Sms-kvitto vid köp

 • Större frihet med Supreme Card

 • Contactless funktion

SE - Supreme Card Gold
★★★★
Kreditgräns 150 000 sek
Årsavgift 245 sek
Räntefritt 45 dagar
 • Helbetala eller delbetala

 • Bonuspoäng: 0,5 poäng per spenderad krona

 • Reseförsäkring för hela familjen

SE - OKQ8 VISA Kreditkort
★★★★★
Kreditgräns 100 000 sek
Årsavgift 0 sek
Räntefritt 45 dagar
 • Kredit från 1 000 kr upp till 100 000 kr

 • Bra kreditränta vid delbetalning

 • Återbäring när du tankar hos OKQ8

LÄS MER OM KREDITKORT ONLINE

Swedbank kreditkort Mastercard – Upp till 55 dagar räntefri kredit

Jämför de olika kreditkorten Mastercard, Guld och Platinum som Swedbank erbjuder och välj det alternativ som passar bäst för det ändamål du har med kortet. Att veta vilket kort man ska välja kan vara svårt. På låneportalen kan du enkelt jämföra Swedbank kreditkort mot andra aktörer på marknaden och se vilka för och nackdelar som finns.

Kreditkort Swedbank omdöme 2024

Här kommer vi gå igenom Swedbank kreditkort entercard och vad som ingår när du använder krediten. Swedbank har flera olika betal och kreditkort där du betalar i efterhand med månadsfaktura. Nedan har du de olika kreditkorten som banken erbjuder.

 • Swedbank betal och kreditkort Mastercard
 • Betal och kreditkort Mastercard Guld
 • Mastercard kreditkort Swedbank Platinum

I korten ingår det olika förmåner och försäkringar. Du som är företagare kan även ansöka om ett Swedbank kreditkort företag med olika förmåner för dig som kan gynna företaget.

Olika typer av förmåner ingår i de olika korten. Med det vanliga kortet får du dina inköp samlade i slutet på månaden. Det ingår kompletterande kortförsäkring och även en köpförsäkring med förlängd garanti. Det är ingen bonus på de inköpen man gör med det vanliga kortet.

Detta ingår i det vanliga i Swedbank kreditkort Mastercard

 • Upp till 55 dagar kredit utan ränta
 • Köpförsäkring med garanti under 1 år
 • Kompletterande försäkring om du betalar mer än 50 % av resan med kortet
 • Maxkredit 100 000 kronor
 • 0 kr i årsavgift om du är nyckelkund (195 kr om du är vanlig kund)

Du ansöker snabbt och enkelt online. Den effektiva räntan på krediten är 11,18 % om du väljer att dela upp betalningen efter den räntefria perioden är slut. Väljer du att dela upp betalningen kommer du få betala mer ränta på krediten beroende på hur lång tid du behöver för att betala av hela beloppet.

Vad som får anses som ett minus med kortet är att det är ingen bonus på dina inköp som på korten gold och platinum. Det är en kredit för dig som vill ha det som en säkerhet vid oväntade utgifter, inte för att handla med det och tjäna poäng.

swedbank kreditkort

Vad krävs för att ansöka om kreditkort Swedbank?

För att få ansöka om en kredit hos Swedbank måste du uppfylla ett par punkter. Du måste minst vara 18 år gammal för att kunna ansöka till krediten. Du får inte ha någon betalningsanmärkning hos kronofogden när du ska ansöka om ett kreditkort Swedbank.

 • 18 år gammal
 • Ingen betalningsanmärkning
 • En kreditupplysning tas i samband med ansökningen

För att ansöka bör du ha en stabil inkomst. Kraven är inte särskilt höga för att få en kredit hos banken förutom att du inte har får han en anmärkning hos kronofogden.

Att använda BankID vid ansökningen om krediten är inget krav men gör processen mycket snabbare och enklare då du kan ansöka digitalt direkt på bankens hemsida. När du ansöker om krediten tas det en kreditupplysning från UC för att säkerställa din återbetalningsförmåga.

Mastercard kreditkort Swedbank

Mastercard kreditkort Swedbank är standard kortet som banken erbjuder. Det är en perfekt kredit för dig som vill ha en buffert ekonomiskt i vardagen eller på resan. Det är de kort med lägst årsavgift (195 kr) men det är ingen bonus på de köp du gör med kortet utan fungerar som en vanlig kredit. Det går även att ansluta Swedbank kreditkort Apple pay så du kan betala med din Iphone eller Appel watch istället för kortet.

Om du vill ha bonus och få erbjudanden med kortet ska du istället rikta in dig på Guld eller Platinum kortet banken har. Då kommer kortet ha en högre årsavgift men du får samtidigt tillgång till olika erbjudanden, bonusar och rabatter. Maxkrediten är även högre på dessa kort. Du kan jämföra flera olika kreditkort på sidan genom att klicka nedanför.

JÄMFÖR KREDITKORT HÄR

Swedbank kreditkort Guld

Med kreditkortet guld hos Swedbank får man flera olika förmåner. Du får bland annat bonus på alla dina köp med kortet. Har du betalat resan med kortet ingår olika försäkringar. En drivmedelsrabatt ingår även med Swedbank kreditkort Guld. I kortet ingår en mängd förmåner som går att nyttja på resande fot men även i vardagen. Som kund och innehavare av guldkortet kan du ta del av flera attraktiva erbjudanden och rabatter. Nedan har vi sammanställt en lista med olika förmåner med kortet.

 • Ta del av olika gulderbjudanden
 • Bonus på alla köp med kortet
 • Rabatt på drivmedel
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Vägassistans
 • Köpförsäkring
 • Upp till 55 dagars räntefri kredit
 • Maxkredit 500 000 kronor

Maxkrediten för Guldkortet är mycket högre om man jämför med den vanliga kreditkortet banken erbjuder. Det ska dock tilläggas att bara för att maxkrediten är hög behöver inte det betyda att man själv får det högsta kreditbeloppet. Vilken maxkredit just du får avgörs när banken gör en kreditprövning vid ansökningstillfället.

Nedan hittar du mer information om kortet som till exempel ränta, ålder, årsavgift etc.

Lånevillkor

Maxkredit 500 000 kr
Årsavgift 495 kr (295 kr nyckelkund)
Swedbank kreditkort ränta 10,95 %
Bonus 1 kr = 1 bonuspoäng
Ålderskrav 18
Räntefri kredit Upp till 55 dagar
Betalningsanmärkning Nej
Pappersavi 0 kr
Minsta % att betala varje månad 3 %
Förseningsavgift 100 kr

En sak som sticker ut är den relativt höga årsavgiften på 495 kronor för kortet. För att ha få ett extra kort tillkommer en årsavgift på 130 kr utöver de ursprungliga 495 kr för kortet.

Hur lång tid tar det att få kreditkort Swedbank?

Efter att krediten du ansökt om blivit godkänd tar det 3 – 5 bankdagar innan du får kortet och koden för det. När kortet har skickats och är på väg till dig får du ett sms om det. Kortet och koden och brukar i vanliga fall komma i separata brev. För att det ska gå så snabbt som möjligt för dig att få kortet ska du ansöka med mobilt BankID. Det gör så att ansökningsprocessen går snabbare än om du behöver få brev skickat till dig som du sedan ska signera och skicka tillbaka.

JÄMFÖR KREDITKORT HÄR

Kan man betala räkningar med Swedbank kreditkort?

Ja, du kan använda din kredit för alla typer av köp och även för att betala räkningar till exempel. Om du är företagare gäller sam sak där, det går att betala med Swedbank kreditkort faktura. Har man en månad extra mycket utgifter kan det vara skönt att veta om att man kan betala en räkning med kreditkortet. Kom ihåg att betala av krediten innan den räntefria perioden går ut. Annars får du betala ränta och räkningen blir dyrare än vad den var från början.

Vill du flytta pengar från din kredit till ett annat konto kan du använda Swedbank kreditkort överföring. Detta går att göra med samtliga kort. Du beställer då en saldoöverföring från din kredit till ett annat konto. Ordinarie kreditränta tillkommer från dag ett efter att överföringen har genomförts.

Swedbank betal och kreditkort

Swedbank erbjuder olika kreditkort där förmånerna och årsavgiften varierar. Om du bara vill ha krediten som en buffert i vardagen är det bästa alternativet det ”vanliga kreditkortet”. Du får upp till 55 dagar räntefri kredit vilket innebär att du inte behöver betala någon ränta om du betalar tillbaka hela beloppet innan du behöver betala ränta på krediten du brukat.

De andra två kreditkorten banken erbjuder, guld och platinum har fler förmåner än det vanliga kortet. Där ingår olika typer av försäkringar om du betalt din semesterresa med kortet. Du får även ta del av exklusiva erbjudanden bara för kortanvändare som bonusar och rabatter. Varje gång du använder kortet samlar du poäng som du sedan kan omvandla till upplevelser och produkter. Skulle det vara så att du får driftstopp med din personbil ingår väggassitans om det skulle krävas bärgning eller dylikt. Du som har guldkortet får också rabatt på drivmedel hos Preem.

I platinum kortet ingår concierge service för att göra din resa så bekväm som möjligt. Du får även fri tillgång till lounger på flygplatser världen över med lounge key.

I dagsläget är Swedbank kreditkort ränta på 10,95 % om du behöver dela upp din betalning. Om du är nyckelkund hos banken är räntan något lägre, likaså årsavgiften.

Vilket kort just du ska beror på vad du ska använda krediten till och hur hög maxkredit du vill ha.

Kreditkort Swedbank hur lång tid är det räntefritt?

Du kan få upp till 55 dagar räntefri kredit med de olika kreditkorten från Swedbank. Om du inte betala av hela beloppet direkt kan du dela upp betalningen. Om du väljer att dela avbetalningen kommer det tillkomma ränta på det belopp du använt på kreditkortet.

Beroende på hur lång tid du behöver för att betala av hela krediten kommer du betala mer eller mindre ränta. Desto längre tid du tar på dig att betala av krediten desto mer ränta kommer du ha betalat i slutändan.

Är det någon avgift på Swedbank kreditkort uttag?

Ja, det går att göra uttag med ditt krediten från Swedbank. En avgift tillkommer dock när du gör uttag med kortet på 3 % av de belopp du tar ut. Var vaksam på att även banken du använder för att ta ut pengar också kan ha en avgift, detta gäller mer om du skulle vara utomlands och göra uttag med kortet.

Swedbank kreditkort bonus & rabatter

Med kreditkorten guld och platinum får du bonus på alla dina köp med kortet. 1 krona är lika med en 1 bonuspoäng. Du kan sedan omvandla dina intjänade bonuspoäng till produkter eller upplevelser. Man får tillgång till olika bonusar och rabatter beroende på vilket kort man har. Har du kortet guld kan du ta del av ”gulderbjudanden” som enbart är fort guldkortsanvändare. Samma sak gäller om du platinum kortet får du ta del av exklusiva erbjudanden bara för de som har kortet.

 • Gulderbjudanden
 • Platinumerbjudanden
 • Rabatt på drivmedel hos Preem
 • Concierge & lounge key (Platinum)
 • Nyckel och bagageservice
 • Reseförsäkring
 • Bil & vägassistans
 • Köpförsäkring
 • Bonuspoäng på inköp (Guld och platinum)

Olika kort har olika bonusar. Vilket som passar dig bäst är såklart helt upp till dig och beror såklart på vad du vill ha. Vill man ha det lilla extra är ett platinum kort att föredra då du får tillgång till lounger på flygplatser i hela världen. Platinum kortet har en årsavgift på 1700 kronor. Är du nyckelkund hos banken behöver du bara betsla 1400 kr. Maxkrediten för det kortet är 750 000 kronor. Vilket kreditutrymme du får baseras på kreditvärderingen som görs i samband med att du skickar in din kreditansökan till banken.

Swedbank kreditkort försäkring

När du använder ditt kreditkort ingår det alltid kompletterande försäkringar på din resa. Du är också köpförsäkrad med kortet. Det går även att lägga till betalskydd för en extra kostnad. Nedan kan du se hur du är försäkrad med hjälp av kortet.

 • Kompletterande försäkring på resa
 • Köpförsäkring
 • Betalskydd (extra kostnad)
 • Säkra köp på internet
 • Reseförsäkring

Det kännas skönt att veta om att man försäkrad speciellt när man är ute på resande fot. Med Swedbanks olika krediter blir du försäkrad om du använt kreditkortet för att betala din semester.

Avsluta kreditkort Swedbank

Om du vill avsluta din kredit måste du ha slutbetalt eventuell skuld. För att avsluta kreditkortet kan du kontakta banken direkt på telefon eller mail. Det går även bra att besöka närmaste bankkontor så får du hjälp att avsluta din nuvarande kredit.

Bedöm detta post
FAQ

FAQ: Swedbank kreditkort

Vad krävs för att ansöka om kreditkort Swedbank?

För att få ansöka om en kredit hos Swedbank måste du uppfylla ett par punkter. Du måste minst vara 18 år gammal för att kunna ansöka till krediten. Du får inte ha någon betalningsanmärkning hos kronofogden när du ska ansöka om ett kreditkort Swedbank.

18 år gammal
Ingen betalningsanmärkning
En kreditupplysning tas i samband med ansökningen

För att ansöka bör du ha en stabil inkomst. Kraven är inte särskilt höga för att få en kredit hos banken förutom att du inte har får han en anmärkning hos kronofogden.

Att använda BankID vid ansökningen om krediten är inget krav men gör processen mycket snabbare och enklare då du kan ansöka digitalt direkt på bankens hemsida. När du ansöker om krediten tas det en kreditupplysning från UC för att säkerställa din återbetalningsförmåga.

Hur lång tid tar det att få kreditkort Swedbank?

Efter att krediten du ansökt om blivit godkänd tar det 3 - 5 bankdagar innan du får kortet och koden för det. När kortet har skickats och är på väg till dig får du ett sms om det. Kortet och koden och brukar i vanliga fall komma i separata brev. För att det ska gå så snabbt som möjligt för dig att få kortet ska du ansöka med mobilt BankID. Det gör så att ansökningsprocessen går snabbare än om du behöver få brev skickat till dig som du sedan ska signera och skicka tillbaka.

Kan man betala räkningar med Swedbank kreditkort?

Ja, du kan använda din kredit för alla typer av köp och även för att betala räkningar till exempel. Om du är företagare gäller sam sak där, det går att betala med Swedbank kreditkort faktura. Har man en månad extra mycket utgifter kan det vara skönt att veta om att man kan betala en räkning med kreditkortet. Kom ihåg att betala av krediten innan den räntefria perioden går ut. Annars får du betala ränta och räkningen blir dyrare än vad den var från början.

Kreditkort Swedbank hur lång tid är det räntefritt?

Du kan få upp till 55 dagar räntefri kredit med de olika kreditkorten från Swedbank. Om du inte betala av hela beloppet direkt kan du dela upp betalningen. Om du väljer att dela avbetalningen kommer det tillkomma ränta på det belopp du använt på kreditkortet.

Är det någon avgift på Swedbank kreditkort uttag?

Ja, det går att göra uttag med ditt krediten från Swedbank. En avgift tillkommer dock när du gör uttag med kortet på 3 % av de belopp du tar ut. Var vaksam på att även banken du använder för att ta ut pengar också kan ha en avgift, detta gäller mer om du skulle vara utomlands och göra uttag med kortet.