Lendo

Hos låneförmedlaren Lendo kan du ansöka om lån upp till 600 000 kr och jämföra upp till 40 st. långivare med bara en kreditupplysning (UC).

 • Lån från 10 000 - 600 000 kr utan säkerhet
 • Svar direkt på din låneansökan
 • Helt gratis & utan bindning
ANSÖK HÄR
 Ansök säkert  Ansök säkert på Lendo
Få ditt unika lånerbjudande här! arrow right
RECENSION april 2024 arrow right
Jämför flera lån arrow right
Senast uppdaterad 25.4.2024
SE - Lendo
★★★★★
Lånebelopp 10 000 - 600 000 sek
Löptid 1 - 180 mån.
Åldersgräns 18 år
Effektiv ränta 2,95 - 29,95 %
 • Svar från upp till 40 långivare

 • Endast en kreditupplysning från UC

 • Låna tryggt och säkert

Lendo - Recension april 2024

Lånevillkor

Lånebelopp 10.000 - 600.000 kr.
Lånets löptid 1-15 år
Räntespridning 2,95 - 29,95 % %
Ålderskrav 18 år
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
ANSÖK HÄR
 Ansök säkert  Ansök säkert på Lendo

Stjärnbetyg

Godkännandeprocess:5 out of 5 stars (5,0 / 5)
Behandlingstid:4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)
Flexibilitet och villkor:5 out of 5 stars (5,0 / 5)
Räntor och kostnader:5 out of 5 stars (5,0 / 5)
Kundtjänst:5 out of 5 stars (5,0 / 5)
Average:4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)
*Recenserad av Låneportalen

Lendo lån – välj rätt typ av lån

Lendo skriver själva att det är Sveriges största jämförelsetjänst för lån. Här kan privatpersoner ansöka och låna pengar utan säkerhet och få svar från upp till 40 st. banker och långivare. Låneförmedlaren förmedlar även företagslån, billån, bolån och samlings lån om du behöver samla ihop mindre krediter och lån till ett större lån med bättre villkor.

Använder du låneförmedlaren för att ansöka om ett lån utan säkerhet får du upp till 40 st. låneerbjudanden med bara en kreditupplysning (UC) och en låneansökan. Det är gratis att använda tjänsten och helt utan bindning.

I detta Lendo omdöme kommer vi lägga stort fokus på låneförmedlarens privatlån-del.

Lendo privatlån – information & krav

Hos Lendo kan du jämföra och ansöka om privatlån upp till 600 000kr med endast en kreditupplysning. Du kan få låneerbjudanden från upp till 40 st. långivare och banker med bara en ansökan.

Ansökan är helt kostnadsfri och icke-bindande. Låneförmedlaren tar ut en avgift från långivaren vilket gör att tjänsten kan vara en helt gratis för dig som låntagare.

 • Lånebelopp: 10 000 – 600 000 kr
 • Åldersgräns: 18 år
 • Nominell ränta: 2,95 % – 29,95 % (räntan sätts inte av låneförmedlaren)
 • Inkomstkrav: årsinkomst på minst 100 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige i minst 1 år
 • Löptid: 1 – 15 år
 • Du måste varit skuldfri hos kronofogden i minst 6 månader
 • Antal ansluta långivare: 40
 • Låneerbjudandet du får är giltigt i 30 dagar
 • Kreditupplysning: UC
 • Ansök med betalningsanmärkning: Ja upp till 150 000 kr
 • Samla befintliga lån: Ja
 • Utbetalning: 1 -5 bankdagar beroende på långivare
 • Ansök med BankID: Ja
 • Lån utan UC: Nej
Exempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 274 411 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.55 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2021-10-15.

Lendo samla lån – baka ihop smålån & krediter

Har du flera mindre kreditlån? Genom att samla dina krediter och smålån till ett enda lån kan du sänka din lånekostnad.

Du ansöker på precis samma sätt som om du skulle ansöka om ett vanligt privatlån. Skillnaden är att du klickar Ja på frågan om du har lån att samla ihop. Sedan behandlas låneansökan av de banker och långivare låneförmedlaren samarbetar med.

Kom ihåg att jämföra villkor och räntor, speciellt när du ska samla lån och krediter för att få ner din nuvarande lånekostnad.

Genom att samla ihop dyra smålån kan du spara tusenlappar varje månad vilket i förlängningen innebär att du kan bli skuldfri snabbare.

Lendo

Lendo billån – Planer på att köpa bil, båt, husvagn eller MC?

Har du planer på att köpa bil eller annat fordon kan du ansöka om ett billån och jämföra låneerbjudanden med bara en kreditupplysning. Genom låneförmedlaren kan du låna 100 % av bilens värde då du inte ansöker om ett vanligt billån. Du ansöker istället om ett privatlån utan säkerhet vilket gör att du kan finansiera hela bilköpet.

Med ett vanligt billån blir bilen du köper en säkerhet och du kan låna upp till 80 % av bilens värde. De resterande 20 % måste du själv komma uppmed i form av kontantinsats.

Information & krav för billån

 • Belopp: 10 000 – 600 000 kr
 • Minst 18 år gammal
 • Fast inkomst på minst 120 000 kr
 • Ansök med betalningsanmärkning: Ja upp till 350 000 kr
 • Skuldfri hos kronofogden de senaste 6 månaderna

Lendo trygghetsförsäkring

Lendo’s trygghetsförsäkring är kopplad direkt till dig som person, inte som ett låneskydd som är direkt kopplat till lånet. Med en trygghetsförsäkring betalas pengarna ut direkt till ditt konto om du inte skulle ha möjlighet att betala på lånet.

Samarbetspartners – Lendo banker & långivare

I dagsläget är 40 stycken långivare och banker anslutna till låneförmedlaren. Några exempel är: SEB, IKANO Bank, Wasa Kredit, Lunar, Seven Day Bank och ICA Banken. Längre ner på sidan kan du se en komplett lista med långivare och banker som anslutna.

Lendo logga in med BankID

För att se dina lånerbjudanden loggar du in på låneförmedlarens hemsida genom att skriva in ditt personnummer och signera med BankID. Du kommer då till ”mina sidor” där du får en överblick på dina låneerbjudanden.

Lendo

Lendo bolån

Ett samarbete mellan Lendo Compricer har gjort det möjligt att ansöka om bolån. När du gör en ansökan hos låneförmedlaren Compricer skickas sedan dina uppgifter till Lendo som i sin tur tar kontakt med dig.

Är du inte nöjd med ditt befintliga bolån? Att byta bank kan låta mycket jobbigare än vad det egentligen är. Du får hjälp hela vägen med att flytta ditt bostadslån vilket gör att processen blir smidig och smärtfri.

Steg för steg – så gör du

 1. Skicka in en låneansökan om bolån
 2. En handläggare kommer kontakta dig för att reda ut just dina behov
 3. Flera låneerbjudanden kommer presenteras för dig
 4. Välj det bolån du vill gå vidare med
 5. Långivaren du väljer skickar lånehandlingar till dig.

Ansök om bolån från 200 000 kr upp till 10 000 000 kr genom tjänsten.

Lendo företagslån

Är du företagare om behöver extra kapital? Via Lendo kan du ansöka om företagslån från 50 000 kr upp till 3 000 000 kr med en löptid mellan 6 månader – 5 år.

I dagsläget samarbetar låneförmedlaren med 18 st. banker och långivare som erbjuder företagslån som till exempel:

Den som ansöker måste ha ett registrerat företagsengagemang i företaget vilket innebär att du är till exempel VD, styrelsemedlem eller suppleant i bolaget. För att underlätta ansökningsprocessen rekommenderar vi att använda BankID för att göra det enklare att hitta företagsuppgifter.

Dessa bolagsformer kan ansöka om ett företagslån:

 • Aktiebolag
 • Enskild firma
 • Handelsbolag
 • Kommanditbolag

Räntan bestäms inte av låneförmedlaren – Lendo ränta

Räntan bestäms inte av Lendo då det inte erbjuder något lån, de förmedlar endast låneerbjudanden från deras samarbetspartners. Varje bank och långivare ser över din låneansökan individuellt. Den ränta du får sätts utifrån den kreditupplysning som tas och deras egna riskbedömning.

Därav varierar räntan mellan olika långivare banker som låneförmedlaren samarbetar med. För att få reda på vilken ränta du får måste du skicka in en ansökan.

Om Lendo AB

Lendo SE – Sveriges största låneförmedlare. Låneförmedlaren kom till den svenska lånemarknaden 2007 med hopp om att göra det enklare att hitta det bästa privatlånet för privatpersoner. Idag är jämförelsetjänsten Sveriges största och har expanderat till Finland, Norge, Danmark, Spanien och Portugal.

Låneförmedlaren är en del av Lendo Group som ägs av media jätten Schibsted. Företagets huvudkontor ligger i Oslo.

Lendo kontakt & kundtjänst

Har du frågor eller behöver hjälp kan du alltid kontakta kundtjänst för att få svar eller blir behjälpt. Kundtjänst går att kontakta på telefon, mejl, på deras Facebook-sida eller genom de frågeformulär som finns på hemsidan.

Kontaktuppgifter till Lendo kundtjänst

Öppettider för kundtjänst hittar du längre ner på sidan.

Lendo reklam fick kritik

När Lendos senaste kampanj lanserades med 0 kr i uppläggningsavgift fick långförmedlaren kritik på flera punkter från Konsumentverket. I reklamen framgick det tydligt att inte låntagaren behövde betala någon uppläggningsavgift och att erbjudandet var under en begränsad period men inte någon information om andra avgifter.

Enligt Konsumentverket framgick inget låneexempel eller räntespann. Konsumentkreditlagen säger att det alltid måste presenteras en effektiv ränta.

Ny reklam

Under 2021 ersatte låneförmedlaren sina två håriga lånemonster mot ”Låneräddarna” som ska vara en typ av räddningstjänst som ger sig ut och hjälper personer att inte hamna i en lånefälla.

5/5 - (1 vote)

Fakta om Lendo

Du kan kontakta långivarens kundtjänst på följande sätt:

 • Kontorstid: Måndag-torsdag: 08:00-20:00 Fredag: 09:00-17:00 Helg: 10:00-14:00
 • E-mail: [email protected]
 • Telefon: 0771 131310
 • Adress: Västra Järnvägsgatan 21, 11164 Stockholm
 • Företagets namn: Lendo AB

Sammanfattning

Lendo är Sveriges största låneförmedlare av privatlån. När du ansöker hos dem får du låneerbjudanden från så många som 40 stycken långivare vilket är flest av alla låneförmedlare i Sverige. Tjänsten är helt gratis att använda och du binder dig inte genom att ansöka. Vare sig du ska ansöka om ett nytt lån utan säkerhet eller samla lån rekommenderar vi att använda deras tjänst för att hitta det bästa låneerbjudandet.

Fördelar

 • Jämför upp till 40 st. långivare med bara en kreditupplysning
 • Det är helt gratis att använda tjänsten
 • Du får svar på din låneansökan inom 1 minut
 • Samla dyra smålån och krediter

Nackdelar

 • Om du vill ansöka om ett lån utan UC går det inte att göra genom Lendo
FAQ

FAQ: Lendo

Vad gör Lendo?

Lendo förmedlar privatlån, bolån, företagslån för att göra det enklare att hitta den långivare som erbjuder det bästa lånet i form av bra villkor och låg ränta.

Hur tjänar Lendo pengar?

Att använda tjänsten är helt gratis och icke-bindande. Istället för att låntagaren ska betala för att använda tjänsten tar Lendo ut en avgift från den långivare du väljer att ta lån hos.

Hur högt belopp kan jag ansöka om?

Du kan genom Lendo låna från 10 000 kr upp till 600 000 kr med en löptid på 1 -15 år.

Vilka banker samarbetar Lendo med?

I dagsläget är 40 st. banker och långivare anslutna till låneförmedlaren

- IKANO BANK
- SEB
- Swedbank
- Consumer Bank
- ICA Banken
- Resurs
- DNB
- Bigbank
- Collector bank
- CREDENTO
- Wasa Kredit
- AVIDA Finans
- Konsumentkredit
- MARGINALEN BANK
- MoneyGo
- Nordax Bank
- re:member
- Seven Day Bank
- Coop
- Goodcash
- Lån & Spar Bank
- LUNAR
- TFBank
- THORN
- Northmill bank
- Lea bank
- Instabank
- Nstart
- MOANK
- BROCC
- CASHBUDDY
- Bank Norwegian
- Ferratum
- ROCKER
- KOMPLETT bank
- Nordnet
- Brixo
- Risicum
- Tryggkredit
- SVEA

Vem är ägare av Lendo?

Lendo AB är en del av mediekoncernen Schibsted och har varit verksamma sedan 2007 i Sverige.

Vilken ränta får jag på ett privatlån?

Det är inte Lendo som bestämmer vilket ränta du får på lånet, utan de långivare som de har som samarbetspartners. Räntan hos de långivare som är samarbetspartners varierar från 2,95 % - 29, 95 %.

Hur många kreditupplysningar tas i samband med att jag ansöker?

Det sker endast en UC-kreditupplysning när du ansöker genom Lendo.

Är lendo bluff?

Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst för lån och är absolut ingen bluff på något sätt.