Klara lån

Klara lån är en låneförmedlare som specialiserat sig främst på snabblån och lån utan UC där du kan ansöka om lån mellan 2000 – 150 000 kr. Ansöker du om lånebelopp upp till 30 000 kr skickas ansökan ut till långivare utan UC kreditupplysning.

Nedanför kan du läsa vår Klara lån recension.

 • Ansök helt kostnadsfritt
 • Få svar direkt från flera långivare
 • Ansök om lån utan UC upp till 30 000 kr
ANSÖK HÄR
 Ansök säkert  Ansök säkert på Klara lån
Få ditt unika lånerbjudande här! arrow right
RECENSION april 2024 arrow right
Jämför flera lån arrow right
Senast uppdaterad 25.4.2024
SE - Klara lån
★★★★
Lånebelopp 2 000 - 150 000 sek
Löptid 1 - 120 mån.
Åldersgräns 18 år
Effektiv ränta 6,48 - 39,5 %
 • Få svar direkt från flera långivare

 • Låna upp till 30 000 kr utan UC

 • Lån trots betalningsanmärkning

Klara lån - Recension april 2024

Lånevillkor

Lånebelopp 2.000 - 150.000 kr.
Lånets löptid 1-10 år
Räntespridning 6,48 - 39,5 %
Ålderskrav 18 år
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
ANSÖK HÄR
 Ansök säkert  Ansök säkert på Klara lån

Stjärnbetyg

Godkännandeprocess:4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)
Behandlingstid:4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)
Flexibilitet och villkor:4 out of 5 stars (4,0 / 5)
Räntor och kostnader:4 out of 5 stars (4,0 / 5)
Kundtjänst:2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)
Average:3.9 out of 5 stars (3,9 / 5)
*Recenserad av Låneportalen

Om Klara lån

Klara lån förmedlar lån upp till 150 000 kr och samarbetar med tio långivare. Fokus ligger främst på att förmedla snabblån med en löptid från 30 dagar upp till 10 år.

Beloppet som du beviljas bestäms inte av Klara lån AB utan av den enskilda långivarens bedömning som görs utefter kreditupplysningen som tas i samband med att du ansöker. Samma sak gäller räntan som sätts individuellt av den enskilda långivaren.

Varje långivare gör en egen bedömning och behandlar din låneansökan individuellt. Räntan på lånet bestäms utifrån kreditupplysningen och deras bedömning om din återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Räntan hos de långivare som Klara lån förmedlar är:

 • Nominell ränta: 6,48 – 39,5 %
 • Effektiv ränta: 8,57 – 236 %

För att få reda vilken ränta du får måste du först ansöka vilket är helt kostnadsfritt. En ansökan är dessutom inte bindande förens du skrivit på ett låneavtal.

Grundkrav för att ansöka genom Klara lån Sverige AB

För att ansöka måste du uppfylla de krav som låneförmedlaren ställer på alla som vill använda deras tjänst.

Grundkraven för att kunna ansöka är:

 • Minst 18 år gammal
 • Årsinkomst på minst 100 000 kr
 • Fast bostad i Sverige
 • Skuldfri hos kronofogden

Kraven bestäms utav de långivare som låneförmedlaren samarbetar med och det är också dem som avgör om du blir beviljad lån.

Det går att ansöka med en betalningsanmärkning. Har du skulder hos kronofogden kan du dessvärre inte få någon hjälp.

Klara lån utan UC

Ansöker du om lån upp till 30 000 kr kommer det inte tas en kreditupplysningen hos UC. Du ansöker då om ett lån utan UC och din låneansökan skickas endast ut till långivare som använder Bisnode och Creditsafe för att ta en kreditupplysning.

Kom dock ihåg att Bisnode och Creditsafe skickar ut omfrågekopior till dig när långivare beställer en kreditupplysning på samma sätt som UC gör.

Ansöker om du högre lånebelopp än 30 000 kr kommer en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) ske. Oavsett hur många lånerbjudanden du får kommer det endast tas en kreditupplysning.

Klara lån samarbetspartner

I dagsläget samarbetar Klaralån med tio stycken långivare både med och utan UC-kontroll. Det innebär att du kan få upp till 10 lånerbjudanden och det sker bara en kreditupplysning när du ansöker genom låneförmedlaren.

Väljer du ansöka om lånebelopp upp till 30000 kr kommer du endast ansöka lån med Creditsafe Creditsafe och lån med Bisnode. Ansöker du om ett lånebelopp högre än 30 000 kr tas en kreditupplysning hos UC men du får flera alternativ att jämföra.

Alla klara lån banker och långivare som förmedlas via dem har tillstånd hos Finansinspektionen att bedriva sin verksamhet.

Så ansöker du

För att ansöka måste du uppfylla de grundkrav som ställs på dig. Uppfyller du kraven följer du stegen nedanför för att ansöka online.

 1. Fyll i önskat lånebelopp, återbetalningstid samt ditt personnummer, E-postadress och telefonnummer. Klicka sedan på knappen Jämför lån för att gå vidare.
 2. Slutför din ansökan genom att svara på specifika uppgifter om dig och din ekonomiska situation.
 3. En kreditupplysning tas och låneförmedlaren kontaktar alla långivare och ber om ett låneförslag. Detta tar max 20 sekunder.
 4. Du får en lista med låneförslag och villkor från de långivare som godkänt din låneansökan.
 5. Välj det bästa lånerbjudandet och signera låneavtalet.

Kom ihåg att en låneansökan genom Klara lån är helt kostnadsfri och icke-bindande.

Klara lån logga in

Du behöver inte logga in på Klara lån mina sidor när du ska låna pengar. När du ansöker får du svar inom max 20 sekunder och kan sedan se flera låneförslag och direkt välja det lån som är bäst lämpat för dig.

lan-med-creditsafe-o-manga-forfragningar

Lån med Creditsafe o många förfrågningar

Här kan du jämföra långivare som valt att använda sig av kreditupplysningsföretaget Creditsafe. Ansöker du hos en långivare med Creditsafe kommer det inte registreras hos upplysningscentralen (UC) och inte heller påverka din kreditvärdighet för framtida lån.

Lån utan UC

Lån utan UC

Att ansöka om ett lån utan UC innebär att långivaren valt att göra kreditupplysningen hos ett annat kreditupplysningsföretag som till exempel Bisnode, Creditsafe, Safenode och Decidas. Här kan du få mer information om långivare utan UC och vilka för- och nackdelar det finns.
Lån med Bisnode

Lån med Bisnode

Ansöker du hos en långivare som använder sig av Bisnode för att ta kreditupplysningen kommer det inte påverka din kreditvärdighet och förmåga att ta lån i framtiden. I artikeln kan du se vilka långivare som valt att använda sig av Bisnode och vilka krav som gäller för att kunna ansöka.

Klara lån utbetalning

När lånet betalas ut till ditt konto kommer variera beroende på vilken långivare du tar lån av. Låneförmedlaren har inget att göra med utbetalningstiden för lånet. Av den anledningen är det svårt att säga en exakt tid på när lånet betalas ut till ditt konto.

De flesta snabblån betalas idag ut snabbt med reservation för om du ansöker under helgen. Då kan det ta några dagar innan pengarna syns på ditt konto. För att veta när ditt lån kommer att betalas ut är det bästa att kontakta den långivare du tagit lån av.

Klara lån flashback

Är du inte helt säker på vilken långivare du ska ansöka hos är det alltid ett bra alternativ att ansöka genom en låneförmedlare. Läser man om Klara lån lånforum framgår det att flera tycker att det är den bästa låneförmedlaren när det kommer till snabblån. Det sker bara en kreditupplysning och du kan samtidigt jämföra flera aktörer och välja det bästa lånet för dig.

Klara lån kontakt

Vill du komma i kontakt med låneförmedlaren går det att göra via livechatten du hittar på deras hemsida. Det går även bra att mejla till [email protected] och kontakta dem den vägen. Vi hittar inget telefonnummer eller öppettider för kundtjänsten på deras webbplats.

Vad som skulle kunna uppdateras är öppettider och om det är möjligt att nå dem på telefon vilket inte framgår i dagsläget.

Klara lån omdöme

Låneförmedlaren Klara lån hjälper dig på ett snabbt och smidigt sätt att hitta ett bra lån för dig upp till 150 000 kr. Det går även att få hjälp om du vill ansöka hos långivare som inte använder UC. I sådana fall skickas din ansökan endast ut till långivare som använder sig av Creditsafe och Bisnode. Din låneansökan kommer skickas ut till flera seriösa och pålitliga långivare som erbjuder snabblån och det sker bara en kreditupplysning. Tjänsten är helt gratis att använda.

5/5 - (1 vote)

Fakta om Klara lån

Du kan kontakta långivarens kundtjänst på följande sätt:

 • Kontorstid: Öppettider saknas
 • E-mail: [email protected]
 • Telefon: Klara lån telefonnummer saknas
 • Adress: BOX 5370 102 49 Stockholm
 • Företagets namn: Klara Lån Sverige AB

Sammanfattning

Klara lån är en låneförmedlare med fokus på seriösa snabblån där du kan ansöka om lån upp till 150 000 kr. Lånebelopp och ränta sätts individuellt. Det går också att ansöka hos långivare som inte tar en kreditupplysning hos UC om du ansöker om lånebelopp på max 30 000 kr. Det går att ansöka med betalningsanmärkning förutsatt att du uppfyller alla grundkrav. Tjänsten är helt kostnadsfri att använda. En provision betalas istället från den långivare du väljer vilket gör det möjligt att tjänsten kan vara gratis.

Fördelar

 • Den ända låneförmedlaren med långivare utan UC & snabblån
 • Enklaste sättet att jämföra snabba lån på

Nackdelar

 • Dålig information om öppettider och telefonnummer till kundservice
FAQ

FAQ: Klara lån

Vilka samarbetar Klara lån med?

I dagsläget samarbetar klara lån med 10 långivare:
- Cashbuddy
- Lumify
- Everyday+
- Risicum
- Goodcash
- GF Money
- Ferratum
- Viaconto
- Loanstep
- Klicklån

Går det att låna pengar av Klara lån?

Klara lån är en låneförmedlare vilket innebär att de endast förmedlar olika lån. När du ansöker genom dem skickas din låneansökan ut till långivare som är deras samarbetspartners som sedan får komma med ett lånerbjudande.

Kan jag låna utan UC?

Ja ansöker du om lån på max 30 000 kr skickas din låneansökan ut till långivare som gör kreditupplysningen hos Creditsafe och Bisnode.

Går det att ansöka med betalningsanmärkning?

Uppfyller du alla krav för att ansöka går det låna med betalningsanmärkning förutsatt att du inte har någon skuld hos kronofogden. Kraven bestäms inte av låneförmedlaren utan av de långivare som de samarbetar med.