Kreditkort

Jämför olika typer av kreditkort och hitta det som passar dig bäst.

 • Maxkredit
 • Cashback och bonusar på inköp
 • Kreditränta
Få ditt unika kreditkorterbjudande här!arrow right
Bästa kreditkortet juli 2024arrow right
Låna 5000 utan UCarrow right
Senast uppdaterad 15.7.2024
SE - Bank Norwegian kreditkort
★★★★★
Kreditgräns100 000 sek
Årsavgift0 sek
Räntefritt12 mån.
 • Ingen kontantuttagsavgift, i hela världen

 • Tjäna CashPoints

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd inkluderat

SE - Supreme Card Classic
★★★★
Kreditgräns15000 sek
Årsavgift0 sek
Räntefritt60 dagar
 • Sms-kvitto vid köp

 • Större frihet med Supreme Card

 • Contactless funktion

SE - Supreme Card Gold
★★★★
Kreditgräns150 000 sek
Årsavgift245 sek
Räntefritt45 dagar
 • Helbetala eller delbetala

 • Bonuspoäng: 0,5 poäng per spenderad krona

 • Reseförsäkring för hela familjen

SE - OKQ8 VISA Kreditkort
★★★★★
Kreditgräns100 000 sek
Årsavgift0 sek
Räntefritt45 dagar
 • Kredit från 1 000 kr upp till 100 000 kr

 • Bra kreditränta vid delbetalning

 • Återbäring när du tankar hos OKQ8

LÄS MER OM KREDITKORT ONLINE

Med kreditkort cashback och bonus gör du vardagliga inköp till resor och rabatter

Få pengar tillbaka och bonusar på vardagliga inköp som du inte får något för med ditt bankkort. Här kan du jämföra kreditkort och vad de har för bonus och cashbacksystem och se vilket som passar dig bäst.

Jämför kreditkort

På Låneportalen kan du jämföra alla olika typer kreditkort när du behöver ett litet tillskott till resan eller bara ha det som en säkerhet.

Här kommer vi gå igenom alla olika typer av krediter så att du kan göra det bästa tänkbara beslutet vare sig du är ute efter cashback eller ett kort utan avgift.

Det man alltid ska kolla efter både när man ska ansöka till ett vanligt lån eller till en kredit man betalar av löpande är den effektiva räntan. En annan sak som är bra att jämföra är eventuella årsavgifter för att kortet.

Beroende på hur högt belopp du vill ha kan du vända dig till olika kortutgivare. Vet du redan att du ska låna ett större belopp ska du också jämföra lån med BankID för att det bästa alternativet för dig.

Åldersgränsen kan variera mellan olika utgivarna men du ska minst vara 18 år gammal för att kunna ansöka.

Hos en del av dessa kreditgivare går det att låna pengar med betalningsanmärkning.

Beroende på vilket belopp finns snabba lån och krediter där det inte sker en UC när du ansöker.

Viktigt saker att jämföra mellan olika kreditgivare.

 • Ålder
 • Maxbelopp
 • Kreditränta
 • Årskostnad
 • Betalningsfria månader
 • Kreditkort bonus

Det finns mängder av olika alternativ på marknaden så ta god tid på dig innan du gör ditt val. Det finns många olika typer och beroende på vad du kan tänkt nyttja krediten till kan olika kort vara bra för ett speciellt ändamål.

En vanlig kredit som många har är bensinkort på macken. Där man tjänar poäng varje gång man tankar till exempel.

Flera av det stora livsmedelskedjorna erbjuder också sina kunder ett kort där en kredit går att ansöka till och nyttja.

Flyger du mycket går det att tjäna poäng och ha en kredit hos sas eller Norwegian till exempel.

kreditkort utan UC

Vad är kreditkort?

Det är kort och gott ett kort som är kopplat till en kredit där du kan skjuta betalningen och betala av krediten löpande.

Istället för att beloppet dras direkt från ett konto som på ditt bankkonto får man istället en räkning med alla köp som genomförts i slutet av månaden.

Betalar du hela beloppet direkt tillkommer oftast ingen ränta. Väljer du istället att delbetala krediten tillkommer ränta.

Det som är bra med en kredit är det egentligen det som är dåligt också, nämligen att du handlar med pengar som kanske egentligen inte finns.

Det kan vara skönt att ha en buffert men man ska inte överspendera för det. Använd krediten på rätt sätt och inte till onödig konsumtion.

Olika krediter kan ge dig olika poäng på dina köp när du använder kortet. Det finns också olika förmåner på olika kort. Det kan till exempel vara en reseförsäkring eller rabatt på visa hotell.

Det kan man säga är det är ett lån som man ansöker till men där inte hela beloppet betalas ut direkt. Det ligger istället en kredit som du kan nyttja när du behöver den.

Vilket belopp krediten har beror på vilken kreditgivare du ansöker hos. För att kunna ansöka måste du uppfylla visa krav utgivaren ställer. Om du ansöka till större kreditbelopp brukar oftast en högre årsinkomst behövas.

Vid lägre belopp brukar inte kraven vara så höga för att bli beviljad en kredit. Du måste ha fyllt 18 år för att kunna ansöka till någon kredit överhuvudtaget oavsett kreditbelopp.

Det finns även utgivare där det går att få en kredit om du skulle ha lägre kreditvärdighet eller en anmärkning. Urvalet blir dock mindre om du har en betalningsanmärkning.

För att du ska kunna ansöka måste det oftast ha gått 6 månader sedan du fick anmärkningen.

kreditkort utan UC 2024

Jämför kreditkort Det finns flera krediter om du vill låna pengar online där det inte sker en UC. Dessa långivare och utgivare har valt att göra en kreditprövning hos ett alternativt kreditupplysningsföretag. Att däremot hitta ett kreditkort utan UC med ett fysiskt kort kan blir svårare.

Det finns flera kreditgivare som inte tar UC där du har krediten online. En kredit som är online fungerar på precis samma sätt bara att den är kopplad till ditt bankkonto. Det kan vara bra om du har en dålig ovana att inte hålla reda på flera olika kort.

En kredit där inte utgivaren inte tar UC fungerar på precis samma sätt som hos kreditgivarna som tar UC. Skillnaden är att de har valt olika företag för att göra en kreditupplysning.

En annan skillnad är att maxkrediten hos utgivare utan UC oftast är lägre. Kraven kan dock vara lägre om du skulle ha lägre inkomst eller låg kreditvärdighet hos långivare utan UC.

Hos många av dessa alternativ går det även att ansöka med betalningsanmärkning hos kronofogden.

Du ansöker snabbt och enklast online till alla krediter där det inte sker en UC vid kreditansökan. Kom ihåg att räntan kan vara lite högre om du jämför med kreditgivare som använder UC och som sagt att även beloppet kan vara lägre.

Hos vissa kreditutgivare höjs din maxkredit vartefter du betalat av din kredit. Första gången får du låna 1000 och när du sedan betalt av den krediten får du låna 5000 som en kredit. Detta är inte vanligt utan förekommer bara hos ett fåtal utgivare som inte tar UC.

Hur fungerar kreditkort?

Ett kreditkort fungerar som att du får en faktura på alla din köp i slutet på månaden. Istället för att pengarna dras direkt från bankkontot samlas alla inköp du gjort under månaden till en räkning som du betalar i slutet av månaden.

Hos många utgivare samlar du poäng till bonusar eller att du får cashback om du handlar hos någon utav deras samarbetspartners. Det kan även ingå reseförsäkringar om du betalat den med kreditkortet. Med visa kort kan du få tillgång till lounger på flygplatser och många andra fördelar.

Det du gör med en kredit är egentligen att du har skjuter upp betalningen i en månad framöver. Därför är det alltid viktigt att du inte överanvänder din kredit så att du alltid kan betala den i slutet av månaden. Om du vill göra delbetalningar tillkommer det ränta på krediten du tagit.

Vissa utgivare tar ut en årsavgift för att du har en kortet medans det andra utgivare inte tar ut någon avgift även fast det finns fördelar med att ha krediten som cashback till exempel. Vilket maxkredit man behöver är väldigt individuellt och beror såklart på hur mycket du använder kortet.

Kreditkort cashback 2024

Med kreditkort cashback innebär det att få du får tillbaka pengar på varje köp du gör med kortet. Man kan också se det som att du får en rabatt på det du köpt under månaden med cashback. Ibland kan det vara bundet till att du måste handla hos specifika partners utgivaren har samarbeten med, men inte alltid. Olika kort har olika % i cashback eller bonus. Om du till exempel har en kredit hos ett flygbolag kan du få kreditkort bonus i form av poäng du använda för att betala din nästa flygresa.

Flera kort som livsmedelsbutikerna erbjuder cashback på dina köp i deras butik. Det är ofta vid olika typer av shopping du kan få pengar tillbaka när du handlar med din kredit. Välj ett kort som är fördelaktigt för dig och dina inköp du gör och få poäng eller cashback på allt du köper.

Det finns krediter där du får bonus på alla dina köp du går med kortet. Du får olika bonusar om du gör köpet på nätet eller hos en specifik partner till utgivaren. På sidan kan du jämföra flera olika utgivare som erbjuder olika former cashback om du använder deras kort. Det är väldigt enkelt att ansöka till en kredit. Du gör det enklast med ditt BankID online med din dator eller mobil. Jämför i lugn och ro olika alternativ på sidan och välj det bästa tänkbara alternativet för dig.

Kreditkort utan BankID

Det går att ansöka om kreditkort utan BankID och istället välja att signera skuldebrevet och skicka in fotokopia på giltig legitimation som till exempel pass eller körkort till kreditgivaren.

Att ansöka med eller utan e-leg har precis som med lån utan BankID ingen inverkan på kreditens villkor, ränta eller om du blir beviljad eller inte.

Kan man betala räkningar med kreditkort?

Ja det går förvisso men det är ingenting vi rekommenderar dig att göra. Använd krediten för att göra inköp på nätet där du får bonus eller cashback. Det kan snabbt bli en ond spiral att betala sina räkningar med krediten. Måste du sen delbetala krediten kommer du få betala ränta som gör så att dina räkningar faktiskt blir dyrare att det var ursprungligen. Så betala räkningar med kreditkort kan både vara bra och dåligt för dig. Självklart om det är den sista utvägen för att inte få påminnelseavgift. Då ska du veta att du kan betala av krediten i slutet på månaden.

Så länge det sker vid enstaka tillfällen kan du använda krediten för att betala en räkning. Det är inte en bra idé sätta det som en standard då i krediten i första hand ska fungera som en buffert för dig ekonomiskt, inte för att skjuta upp betalningen av dina räkningar som man faktiskt gör.

Du köper dig extra tid genom att betala din räkning med krediten om du till exempel för lön om en vecka men räkningarna förfallodatum är nu. Då kan en lösning vara att betala med krediten nu och så fort lönen kommer betalar du av krediten. Om krediten du har är räntefri förlorar du inte heller något på att göra på det viset så länge du betalar direkt lönen kommit in på kontot.

Att betala räkningar är kanske inte det första man ska göra med sin kredit men vid nödlägen kan det vara ett bra alternativ för att inte göra situationen värre än vad den är.

Kreditkort utan avgift

Det finns flera kreditkort utan avgift där du fortfarande kan få poäng och bonusar som leder till cashback eller rabatter. Det finns många alternativ som inte tar någon avgift för krediten. Så länge du nyttjar den kommer det inte vara någon avgift för dig. Du kan alltså få olika bonusar av ett kort du inte betalar någon årsavgift för.

Sen finns det såklart krediter där det tillkommer en avgift (oftast årligen) likt en årsavgift för ditt bankkort. Skillnaden här är att du får bonus på alla dina inköp, vare sig det är i en fysisk butik eller om du handlar online. Hur % du får i bonus skiljer sig mellan de olika utgivarna.

På låneportalen kan du jämföra många olika alternativ och se vilket kort som skulle passa dig bäst. Vanliga kort vi svenskar använder är till matbutiken och bensinkort. När det gäller dessa typer av kort brukar det sällan tillkomma en avgift. Att ha kort för vardagliga inköp kan vara smart då du ändå alltid kommer handla det, även om du inte hade fått bonus för köpet. Då är det lika bra att få 1 – 3 % på ditt köp istället för noll % som du skulle fått med ditt bankkort.

Vilket kreditkort är bäst?

Att säga att det finns en utgivare med ”bästa kreditkort” är svårt då olika kreditgivare har olika erbjudanden som passar olika. Här på sidan kan du göra en kreditkort jämförelse och välja den utgivaren med det cashback system och de bonusar du vill ha. För en person kan det bästa alternativet vara den kreditgivare som erbjuder högst maxkredit. För en annan kan lounge access på flygplaster vara väldigt viktigt och för en annan kan hög procentuell cashback på online köp vara det viktigaste.

Det finns olika fördelar på typer av kort så det är individuellt vad man tycker är bäst. Nu finns det flera kort där du kan välja en räntefri period under året. Det kan vara bra att nyttja vid perioder på året där man ofta har mer utgifter som runt jul och på sommaren.

Du kan också ha en kredit som kopplad direkt till ditt bankkonto om du inte vill ha flera kort i plånboken. Det finns många olika alternativ och det blir därför som sagt svårt att säga att något är bättre än de andra då alla olika kort har sina för och nackdelar om man ställer dem mot varandra.

Det bästa är om du själv först tar reda på vad du ska nyttja krediten till mest och utgå från det. Jämför flera olika utgivare högre upp i listan och ansök till den krediten som passar dig och dina behov bäst. Det är helt gratis att ansöka och du binder dig inte heller något förens du själv godkänt villkoren.

Bedöm detta post
FAQ

FAQ: Kreditkort

Vad är kreditkort?

Det är kort och gott ett kort som är kopplat till en kredit där du kan skjuta betalningen och betala av krediten löpande. Istället för att beloppet dras direkt från ett konto som på ditt bankkonto får man istället en räkning med alla köp som genomförts i slutet av månaden. Betalar du hela beloppet direkt tillkommer oftast ingen ränta. Väljer du istället att delbetala krediten tillkommer ränta.

Det som är bra med en kredit är det egentligen der kreditkort?t som är dåligt också, nämligen att du handlar med pengar som kanske egentligen inte finns. Det kan vara skönt att ha en buffert men man ska överspendera för det.

Hur fungerar kreditkort?

Ett kreditkort fungerar som att du får en faktura på alla din köp i slutet på månaden. Istället för att pengarna dras direkt från bankkontot samlas alla inköp du gjort under månaden till en räkning som du betalar i slutet av månaden. Hos många utgivare samlar du poäng till bonusar eller att du får cashback om du handlar hos någon utav deras samarbetspartners. Det kan även ingå reseförsäkringar om du betalat den med kreditkortet. Med visa kort kan du få tillgång till lounger på flygplatser och många andra fördelar.

Det du gör med en kredit är egentligen att du har skjuter upp betalningen i en månad framöver. Därför är det alltid viktigt att du inte överanvänder din kredit så att du alltid kan betala den i slutet av månaden. Om du vill göra delbetalningar tillkommer det ränta på krediten du tagit.

Vissa utgivare tar ut en årsavgift för att du har en kortet medans det andra utgivare inte tar ut någon avgift även fast det finns fördelar med att ha krediten som cashback till exempel. Vilket maxkredit man behöver är väldigt individuellt och beror såklart på hur mycket du använder kortet.

Kan man betala räkningar med kreditkort?

Ja det går förvisso men det är ingenting vi rekommenderar dig att göra. Använd krediten för att göra inköp på nätet där du får bonus eller cashback. Det kan snabbt bli en ond spiral att betala sina räkningar med krediten. Måste du sen delbetala krediten kommer du få betala ränta som gör så att dina räkningar faktiskt blir dyrare att det var ursprungligen. Så betala räkningar med kreditkort kan både vara bra och dåligt för dig. Självklart om det är den sista utvägen för att inte få påminnelseavgift. Då ska du veta att du kan betala av krediten i slutet på månaden.

Så länge det sker vid enstaka tillfällen kan du använda krediten för att betala en räkning. Det är inte en bra idé sätta det som en standard då i krediten i första hand ska fungera som en buffert för dig ekonomiskt, inte för att skjuta upp betalningen av dina räkningar som man faktiskt gör.

Du köper dig extra tid genom att betala din räkning med krediten om du till exempel för lön om en vecka men räkningarna förfallodatum är nu. Då kan en lösning vara att betala med krediten nu och så fort lönen kommer betalar du av krediten. Om krediten du har är räntefri förlorar du inte heller något på att göra på det viset så länge du betalar direkt lönen kommit in på kontot.

Vilket kreditkort är bäst?

Att säga att det finns en utgivare med "bästa kreditkort" är svårt då olika kreditgivare har olika erbjudanden som passar olika. Här på sidan kan du göra en kreditkort jämförelse och välja den utgivaren med det cashback system och de bonusar du vill ha. För en person kan det bästa alternativet vara den kreditgivare som erbjuder högst maxkredit. För en annan kan lounge access på flygplaster vara väldigt viktigt och för en annan kan hög procentuell cashback på online köp vara det viktigaste.